Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Lars Weiss (S) blev mandag udnævnt til fungerende overborgmester i København, efter at Frank Jensen trak sig. Her ses han på vej til et krisemøde i partiet søndag.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Frank Jensens reserve tygger på permanent tjans

Inden torsdag i næste uge skal socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen finde ud af, om Lars Weiss skal fortsætte som overborgmester.
20. OKT 2020 6.15

KØBENHAVN: Fungerende overborgmester i København Lars Weiss (S) har endnu ikke gjort op, om han vil gå efter at blive permanent afløser for Frank Jensen (S).

Det siger han til TV2, efter at der mandag aften har været møde i den socialdemokratiske gruppe i Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg har nogle overvejelser, jeg skal gøre mig med mit personlige og politiske bagland og gruppen. Jeg har ikke gjort regnebrættet op endnu, siger han og peger på, at han har en lille søn og et familieliv, der også skal fungere.

Lars Weiss blev mandag fungerende overborgmester i København, efter at Frank Jensen trak sig efter en række beretninger om, at han har krænket kvinder.

Weiss er blevet fungerende formand i kraft af sin rolle som 1. næstformand i Borgerrepræsentationen. Han er også gruppeformand for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus.

Det er dog ikke en "loppetjans" at være overborgmester, og derfor har Weiss endnu ikke besluttet sig for, om han er kandidat til det.

- Jeg skal være sikker på, det er det, jeg vil. Og hvis jeg vil, skal jeg være sikker på, at jeg har et bredt mandat i gruppen og baglandet, siger han til TV2.

Afløser vælges næste torsdag

Formelt skal der vælges en ny overborgmester torsdag 29. oktober, når det næste møde i Københavns Borgerrepræsentation holdes.

Inden da skal Socialdemokratiet have fundet en kandidat. Det skete ikke på mandagens møde.

- Vi er ikke begyndt kandidat-dansen endnu. Nu skal vi have en proces, der gør det ordentligt, fortæller Lars Weiss til TV2.

Meldingen fra partifællen Niels E. Bjerrum, der også deltog, er dog klar:

- Jeg kan kun sige, hvem, jeg synes, er et godt bud på at løfte den opgave, og det synes jeg, Lars Weiss er, siger han.

Jagt på ny næstformand

Det er heller ikke afgjort endnu, hvem der skal afløse Frank Jensen som den ene af to næstformand i  Socialdemokratiet. Den anden er Mogens Jensen.

Partiets hovedbestyrelse holdt møde mandag eftermiddag, og ifølge hovedbestyrelsesmedlem Morten Thorup skal man nu i gang med at finde egnede kandidater. Han forventer, at posten er besat om højst en måned.

Ritzau