DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Mette F. ser med stor alvor på anklager mod Frank Jensen
Der er endnu ikke er truffet nogen konklusion i sagen om Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, siger Mette Frederiksen.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix.

Mette F. ser med stor alvor på anklager mod Frank Jensen

Der er ikke truffet konklusioner i sagen om Frank Jensen, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S).
19. OKT 2020 9.10
TEMA: #MeToo

KØBENHAVN: Statsminister Mette Frederiksen (S) ser med stor alvor på de anklager om krænkelser, som er rejst mod Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Hun siger samtidig, at der endnu ikke er truffet konklusioner i sagen om ham.

- Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu.

- Chikane og krænkelser kan ikke forsvares. Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling, siger Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

Hun understreger, at der ikke er taget stilling til sagen.

- Jeg vil gerne gøre det klart, at der ikke er truffet nogen konklusion i sagen om Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiets hovedbestyrelse har etableret en advokatordning, hvor man kan indberette sager om krænkende adfærd. Mette Frederiksen opfordrer alle dem, der har været udsat for krænkelser, til at henvende sig, så sagerne kan blive belyst.

Ritt Bjerregaard: Helt forkert

Den tidligere overborgmester i København Ritt Bjerregaard (S) har svært ved at se, hvordan hendes efterfølger, den nuværende overborgmester Frank Jensen (S), er "en del af løsningen". Det sagde hun søndag aften i programmet Det Politiske Talkshow på DR1.

- Jeg har været overrasket, fordi jeg egentlig troede, at det der skete i 2004, var den advarsel, der skulle til, siger Ritt Bjerregaard.

Cecilie Sværke Priess, som er formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU, red.) i København fortalte søndag til Jyllands-Posten, at hun har modtaget otte nye sager om personer, der har oplevet krænkelser fra Frank Jensen eller været vidne til episoder.

- Hvis det er rigtigt - og det er der ikke grund til ikke at tro – hvad DSU-formanden i København siger, så er det jo virkelig problematisk. Så er det jo ikke noget, der kan undskyldes med en enkelt gang eller lidt for mange øller. Så er det jo simpelthen en tendens og helt, helt, helt forkert, siger Ritt Bjerregaard, der også afviser, at Frank Jensen "bare kan droppe den ene stilling, men ikke den anden." 

Ritzau