DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Frank Jensen trækker sig som overborgmester
Frank Jensen holder pressemøde.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Frank Jensen trækker sig som overborgmester

De seneste dages anklager om sexisme mod Københavns overborgmester får nu Frank Jensen (S) til at trække sig fra posten.
19. OKT 2020 12.02
TEMA: #MeToo

KØBENHAVN: På et pressemøde på Islands Brygge har Frank Jensen (S) mandag middag oplyst, at han går af som overborgmester i København fra dags dato.

- Det bliver svært for mig at fortsætte med det politiske arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med.

Han går både som næstformand i Socialdemokratiet og overborgmester fra i dag, mandag. 59-årige Frank Jensen ønsker ikke at uddybe, om det er Mette Frederiksen, der har bedt ham om at gå af.

 - Jeg er glad for de 11 år, jeg har været med til at gøre København til verdens bedste by, siger Frank Jensen, der ankom klimavenligt til pressemødet på cykel.

Han forventer, at partiets hovedbestyrelse senere mandag konstituerer en ny næstformand i partiet.

Lars Weiss (S) bliver fungerende overborgmester indtil Borgerrepræsentationens næste møde 29. oktober i sin egenskab af 1. næstformand. Han er desuden medlem af Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

Frank Jensen har været overborgmester i København siden 2009 og næstformand for Socialdemokratiet i otte år. Samlet har han været i politik i 33 år, hvor han var MF fra 1987-2007.

Frederiksen: alvorlig sag

Det er Jensens andet pressemøde på under et døgn. I aftes stod han frem efter et fire timer langt krisemøde i S, hvor han fik opbakning fra sine socialdemokratiske partifæller i København. 

I fredags stod første navngivne kvinde frem i Jyllands-Posten med sexisme-anklager mod Frank Jensen, og siden har overborgmesteren været i strid modvind, og otte sager er kommet frem. 

Statsministeren, Mette Frederiksen (S), har mandag meddelt, at hun "ser med meget stor alvor" på anklagerne mod Frank Jensen.