Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frank J.: - Kommuner kan ikke strække sig længere

Nok er nok. Landets kommuner kan ikke strække sig længere end de har gjort med den økonomiaftale, somblev forhandlet på plads i Finansministeriet, mener overborgmester
6. JUN 2011 7.04

KØBENHAVN: - Fra kommunernes side vil vi gerne bidrage til en ansvarlig økonomisk politik og man kan sige, at det kommer vi så sandelig også til. Kommunerne har virkelig taget ansvaret på sig. Men jeg bliver nødt til at sige til finansministeren, at bægeret er fuldt nu. Strammes der mere, vil mange kommuner blive tvunget ud i alvorlige besparelser på kernevelfærden, siger Frank Jensen.

Regeringen har med en ny budgetlov lagt loft over de samlede offentlige udgifter. Derfor var de overordnede rammer for forhandlingerne i realiteten besluttet på forhånd. Frank Jensen er dog lettet over, at regeringens ønske om et loft over kommunernes anlægsinvesteringer ikke kom med i aftalen.

- Et anlægsloft ville have været en katastrofe for en kommune som København, hvor befolkningstallet stiger, og der derfor er et massivt behov for investeringer i blandt andet nye daginstitutioner og skoler. Derfor er jeg meget tilfreds med, at KLs forhandlere fik planerne om et anlægsloftet taget af bordet, siger Frank Jensen.

En af forudsætningerne for aftalen er, at København i de kommende år skal effektivisere for at skaffe penge til det stigende antal børn i byen. Københavns Kommune har en målsætning om årlige effektiviseringer på 250 mio. kr., som blandt andet skal findes ved øget digitalisering og billigere administration.