DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Fortsat strid om Slagelses vandplan
Tude Å, vest for Slagelse.

Fortsat strid om Slagelses vandplan

Det borgerlige flertal har nu vedtaget at sende en ændret plan i høring, som S-SF-mindretallet ikke mener kan overholde loven
27. JUN 2012 10.00

SLAGELSE: Vandplanerne, som over hele landet skal i høring, så de kan vedtages 22. december, har i Slagelse fået sit helt eget forløb. Senest har det borgerlige flertal, som dybest set er imod at indføre planerne – under indtryk af at blive mødt med sanktioner – vedtaget at sende dem i høring. Men det i en form, som S-SF-mindretallet slet ikke mener er lovmedholdeligt, som det udtrykkes.

Først forkastede flertallet af V-K-DF og løsgænger Peter Lotinga at sende forvaltningens forslag i høring – med landboorganisationen Gefion og deres advarsler om oversvømmede marker som medspiller på sidelinien. Dermed kunne Slagelse ikke overholde fristen for at sende det i høring senest 22. juni. Og viceborgmester Stén Knuth (V) håbede på, at forkastelsen kunne brede sig til andre kommuner.

Det førte til en hurtig reaktion fra Statsforvaltningen, der stilede politikerne bøder i udsigt, hvis ikke de makkede ret. Nu kom punktet så i denne uge igen på byrådets dagsorden – med Michael Gram (DF) som fortaler for at begynde høringen – med et ændret forslag.

Forringer – ikke forbedrer
Det ændrede er nu blevet vedtaget – med slettede afsnit og også tilføjelser – der skulle gøre planen spiselig for flertallet. Og det samme flertal som før har nu sendt det nye forslag i høring frem til 15. september.

S og SF stemte imod, og Socialdemokraterne ønskede følgende udtalelse protokolleret:

'S og SF (...)  gør opmærksom på, at vi vurderer at flere afsnit i V, C og Peter Lotingas tilføjelser ikke vil være lovmedholdelige...'

Udvalgsformand Ib Larsen (SF) kalder mest det nye forslag for et politisk manifest – et partsindlæg fra landboorganisationen Gefion:

- De har bl.a. tilføjet afsnit om at vandløbene skal vedligeholdes mere maskinelt end manuelt. De vil fjerne mere grøde og i det hele taget gå mere hårdhændet til værks i vandløbene, og det er jo netop det, statens vandplaner lægger op til, at vi ikke skal gøre. På den måde kommer vi jo til at forringe miljøforholdene i stedet for at forbedre dem.