
SLAGELSE: De byrådspolitikere i Slagelse, som ikke stemmer for at sende den lokale vandplan i høring, som loven foreskriver, risikerer dagbøder, lyder det nu fra tilsynet i Statsforvaltningen Sjælland.
- Vi følger sagen tæt, og indtil vi hører andet, forudsætter vi, at Slagelse Kommune offentliggør vandplanen seks måneder efter vedtagelsen, som de skal ifølge loven, der blev vedtaget 22. december, siger kontorchef Birgith Jensen fra Statsforvaltningen til dknyt.
På byrådsmødet tirsdag 29. maj overraskede et snævert flertal ved at stemme imod at sende den lokale vandplan for vedligeholdelse af vandløbene i høring på baggrund af Statens Vandplan 2010-15. Til begejstring i den lokale landboforening, der bl.a. ser planerne som ekspropriation og frygter oversvømmelser som konsekvens. Og også for viceborgmester Stén Knuth (V), der gerne ser Slagelse blive første dominobrik blandt kommuner, der ikke vil vedtage de omstridte planer.
Både borgmester Lis Tribler (S) og udvalgsformand Ib Larsen (SF) siger til dknyt, at planen efter deres opfattelse må på bordet igen, så den kan samle flertal og komme i høring hurtigst muligt.
- Vi har tænkt os at overholde landets love, siger Lis Tribler.
De to mener dog ikke, at det vil kunne nås før 22. juni, men efter sommerferien. De mener dermed stadig at kunne leve op til at få planen vedtaget senest 22. december, som er den anden dato, der er nævnt i loven. Evt. med et ekstraordinært møde og altså kortere tid til høring og sagsbehandling.
Kontakter kommunen nu
- Hvis ikke de sender planen i høring inden 22. juni, kan vi være nødt til at spørge kommunen, hvem det er, der har stemt imod, siger Birgith Jensen. Hun lægger dermed til grund, at de lokale planer skal i høring, senest seks måneder efter de landsdækkende er blevet vedtaget.
Kontorchefen tager forbehold for et nærmere studie af lovgrundlaget for at være 100 pct. sikker, men lægger over for dknyt op til, at sanktionsmuligheden kan komme ind i billedet for at få Slagelse til at følge loven. Det kan indebære politiker-dagbøder af en størrelse, der er afhængige af den konkrete sag.
- Vi kontakter dem nok i dag eller på mandag for at høre, om de lever op til loven, siger Birgith Jensen, der trods nedstemningen sidste tirsdag 'jo ikke kan vide, om der foregår forhandlinger i kommunen uden om udvalgene'.
I byrådet var der 16 stemmer imod at sende vandplanen i høring (V-K-DF og løsgængeren Peter Lotinga) – og 15 for (S-SF).
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.