dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Forskere ser fald i elevers faglige niveau under nedlukningen

Særligt ældre elever får svært ved at indhente det tabte. Minister afventer situationen.
12. JAN 2021 6.15
TEMA: Corona

Det faglige niveau er dalet hos folkeskole- og gymnasieelever på grund af nedlukninger og hjemsendelser, skriver Berlingske tirsdag på baggrund af vurderinger fra flere forskere.

- Vi står med en stor udfordring i forhold til de her elever. Jeg var ikke så skeptisk efter første nedlukning, fordi jeg var sikker på, at eleverne godt kunne klare en kort periode med fjernundervisning. Men nu har det stået på så længe, at det er problematisk. De vil komme til at mangle nogle faglige og sociale kompetencer, siger professor Ane Qvortrup fra Syddansk Universitet til avisen.

Hun bakkes op af forskningschef Andreas Rasch-Christensen fra Forskningscenter for pædagogik og dannelse på VIA University College. Især bekymrer fagfolkene sig for de ældre klasser, der kan få sværere ved at indhente et fagligt tab end yngre klasser.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger til Berlingske, at der er opmærksomhed på problemet, men hun afventer fortsat længden af den nuværende nedlukning, før hun ønsker at give sit bud på, hvor mange ressourcer, der skal sættes ind.

- Vi er i ministeriet i gang med at finde ud af, hvordan andre lande tackler problemet, og så er vi i gang med at drøfte med de relevante parter, hvad vi kan gøre. Det er et problem, vi tager meget alvorligt, siger hun til avisen.

Ritzau