
Af Morten Uhrenholdt
EU's udbudsregler og juraen omkring EU-udbud er ikke for glade amatører. Og selv professionelle kan komme til kort overfor de juridiske kringelkroge. Det er tilfældet i sagen om udbuddet af software til de kontrolrum, der skal tilknyttes det landsdækkende net.
Økonomistyrelsen havde oprindelig i februar 2008 skrevet kontrakt med Terma A/S i Århus om levering af 'samordning af nød- og beredskabskommunikation'. Men selskabet har ikke kunnet levere en tilfredsstillende løsning, og staten ønskede at komme ud af kontrakten igen, så man kunne komme videre. Men det er ikke lige til - selv for professionelle jurister.
Faktisk har der været så stor tvivl om parternes juridiske stilling, hvis staten ensidigt ophævede den oprindelige kontrakt, der blev indgået efter forudgående EU-udbud og efter alle de snørklede regler for den slags, at man opgav dén løsning.
Ny leverandør skal ind over
I stedet har parterne nu indgået en 'Tillægsaftale om begrænsning af kontrakt om samordning af nød- og beredskabskommunikation m.v.' D.v.s. at parterne har forhandlet en forligsaftale, der ophæver den oprindelige kontrakt, og begrænser ordrens omfang, så processen med færdiggørelsen af SINE kan komme videre.
Det hedder i bekendtgørelsen i EU Tidende: 'Det er vurderingen, at tillægsaftalen, der i meget væsentligt omfang indskrænker tjenesteyderens leverancer, herved respekterer de EU-retlige rammer for ændringshåndtering...'
Det er så meningen, at staten senere skal indgå kontrakt med en anden leverandør om levering af de manglende dele og ydelser.
Den nye kontrakts værdi er opgivet til at være 85 millioner dkr. Den tidligere - nu ophævede kontrakt var på 300 millioner.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.