Lige nu er mange tusinde betjente, hjemmeværnsfolk, brandmænd og ambulance-reddere på gaden i København under COP15. Det betyder lige så mange tændte radioer og tusindvis af samtaler. Men belastningen får ikke de danske beredskabers nye radio-net SINE til at gå ned. Det oplyser SINE-sekretariatet.
I sekretariatet, som staten har oprettet for at overvåge, at systemet bliver leveret og serviceret af leverandøren, DBK - Dansk Beredskabs Kommunikation A/S og at det lever op til de aftalte krav, sidder døgnet rundt fem mennesker og overvåger nettet under den ekstreme belastning.
Og hos DBK er et ukendt antal medarbejdere beskæftiget ved den døgnbemandede help desk.
Radionettet kodet, så vigtige samtaler kommer foran mindre vigtige.
Går ikke ned
SINE-radionettet kan enten afbryde samtaler, fordi der er brug for plads til vigtigere opkald. Eller det kan sætte folk i kø, så det varer nogle sekunder, før de kommer igennem.
Til sammenligning sender traditionelle radio-systemer bare samtaler videre, og hvis der er for mange samtaler på én gang, går den slags radio-net ned. Sådan som mobil-nettet ofte gør nytårsaften klokken 24. SINE-nettet går derimod ikke ned. Det prioriterer.
Højeste prioritet har en politibetjent og andre brugere af radio-nettet, som er i fare og trykker på radioens nødknap. Brandvæsenets røgdykkere, der er inde i et brændende hus, har næste prioritet. Indsatsledere fra brandvæsenet som for eksempel taler med indsatsledere fra politiet kommer derefter. Laveste prioritet har radio-nettets kommercielle kunder som for eksempel busselskaber.
IOC-topmødet med Barack Obamas besøg i oktober var SINE-systemets første store udfordring. COP15 er anden gang, hvor SINE-radionettet betjener tusindvis af beredskabsfolk på gaden.
I SINE-sekretariatet på Frederiksberg vil ingen udtale sig om erfaringerne, før det hele er overstået og situationen atter er normal.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.