Af Morten Uhrenholdt
Onsdag den 16. december - da statsoverhoveder fra hele verden myldrede til København - var SINE-systemets travleste dag under COP15.
61.666 gange kalder en betjent en gruppe kollegaer over radioen - eller i gennemsnit 43 opkald i minuttet. Da det går hedest for sig om formiddagen, er der endda dobbelt så mange - 86 opkald i minuttet. Det oplyser SINE-sekretariatet i en status over forløbet.
Politiet passer på det største antal statsoverhoveder, der nogensinde har været samlet uden for FN-bygningen i New York. COP15 var SINE-systemets største udfordring nogen sinde.
Radionettet var blevet justeret til begivenheden - f.eks. med plads til ekstra mange samtaler omkring Bella Center. Dansk Beredskabskommunikation døgnovervågede radionettet, og inde på politigården sad SINEs teknikere sammen med repræsentanter for resten af COP15s beredskab for at sikre, at SINE klarede opgaven.
- Vi havde blandt andet lavet plads til ekstra samtaler ved Bella Center, men vi havde ikke taget højde for, at mange betjente var indlogeret på en hotelbåd i det nordlige København, og der kunne vi for eksempel godt have brugt mere kapacitet. Det må vi erkende nu, siger Carsten Mau, der koordinerede SINE-sekretariatets indsats under topmødet.
Vicepolitiinspektør Allan Christensen efterlyser endnu mere plads til samtaler ved store topmøder.
- Når der var pres på, og mange betjente var samlet, oplevede vi problemer. Min foreløbige konklusion er, at det er godt med et radionet, som har plads til mange brugere, men det er skidt, når de ikke kommer igennem, siger Allan Christensen.
Beredskabsinfo oplyser imidlertid, at betjente oplevede, at når de var rigtigt mange samlede på et lille sted, så gik samtalerne ikke igennem, og det betegner politiet selv som et stort problem.
- Det føltes som om, terminalerne slog hinanden ud. Det kunne gå perfekt, når der kun var tre delinger samlet på et sted. Men når vi var oppe på otte eller ni delinger, for eksempel ude ved Bella Center, blev lyden pludselig metallisk og beskederne nåede ikke frem, fortæller en af politiets radioansvarlige til Beredskabsinfo.dk.
SINE-sekretariatet tager de problemer meget alvorligt, men lægger vægt på, at det nye beredskabsnet på intet tidspunkt under den ekstreme belastning gik ned.
Og ingen kommunale eller regionale brand- og ambulanceberedskaber har rapporteret om problemer.
Fakta - COP15 i tal
- I alt 500.176 gruppekald eller 41.681 pr. døgn fra 7.-19. december kl. 05.00
- 299 opkald måtte vente i alt 317 sekunder eller i gennemsnit 1,1 sekund.
- Travleste dag: onsdag den 16. december med 61.666 gruppekald eller 43 kald i minuttet.
- Travleste time den 16. december var mellem kl. 09.00 og 10.00, hvor der var 5133 gruppekald eller 86 kald i minuttet.
- Højeste antal radioer samtidig på nettet i København: 5.328
Kilde: Dansk Beredskabskommunikations A/S
Foto: SINE/Hans-Erik Saks
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.