Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Mikkel Gjesing Callsen er konstitueret som ledende overlæge for den medicinske del af Diagnostisk Center frem til årsskiftet.
Foto: Hospitalsenhed Midt

Foreløbig afløser for fyret overlæge er fundet internt på sygehuset

Læge i Silkeborg, som har bakket den fyrede Ulrich Fredberg op, konstitueres nu som hans afløser på det omstridte Diagnostisk Center.

MIDTJYLLAND: Selvom de medicinske læger på Regionshospitalet Silkeborg skarpt har kritiseret fyringen af Ulrich Fredberg, er en af de kritiske læger nu blevet konstitueret i hans job som ledende overlæge på Diagnostisk Center. 

Den konstituerede er Mikkel Gjesing Callsen, som i fem år har været ansat som overlæge på centret. 

At han har været på Ulrich Fredbergs side i striden fremgår af hans Facebook-side, hvor han blandt andet har delt opslag om kollegernes hyldest til den fyrede læge, og hvor han har opdateret sit profilfoto med teksten 'O Captain! My Captain! - en reference til en berømt scene i filmen ‘Døde Poeters Klub’, som lægerne har brugt til at markere deres protest mod fyringen.

- Jeg er blevet bedt om at træde ind i rollen, og jeg tager opgaven, fordi det er meget vigtigt for mig, at vi kan fortsætte den udvikling og ånd, som er særlig for Diagnostisk Center. Jeg træder til, fordi der er behov for det, indtil der kan findes en permanent løsning, siger Mikkel Gjesing Callsen i en pressemeddelelse fra Hospitalsenhed Midt.

En af tre i ledelsen

45-årige Mikkel Gjesing Callsen bliver ledende overlæge i den medicinske del af Diagnostisk Center og bliver dermed en af tre i centerledelsen, som også består af oversygeplejerske Knirke Hartmann Thomsen og ledende overlæge i radiologi Lasse Nørgaard.

Sidstnævnte og Ulrich Fredberg har angiveligt haft store samarbejdsproblemer, og Lasse Nørgaard er blevet kritiseret af de medicinske læger på centret. Men Mikkel Gjesing Callsen og han bliver altså sideordnede fremover. 

- Vi skal i centerledelsen og sammen med alle medarbejdere fortsætte med at løse vores opgaver på bedste vis og med høj faglig standard. Min rolle bliver, at vi i det tomrum, vi har efter en vellidt og respekteret leder, fortsat sikrer de bedste patientforløb og den bedste arbejdsplads for de ansatte, udtaler Mikkel Gjesing Callsen i pressemeddelelsen.

Støtte fra overlæger

Hospitalsledelsen skriver, at man har konstitueret ham på anbefaling af og med støtte fra de specialeansvarlige medicinske overlæger og efter dialog med den øvrige centerledelse i Diagnostisk Center.
 
- Der er ingen tvivl om, at vi står i en speciel tid lige nu. Vi er glade for, at Mikkel Gjesing Callsen har taget opgaven med lægelig ledelse af den medicinske del af Diagnostisk Center. Sammen med centerledelsen har vi nu fuldt fokus på, hvordan vi kan fortsætte den gode udvikling, som Diagnostisk Center har været i gennem mange år, og vi vil støtte og bakke op, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Mikkel Gjesing Callsen er konstitueret resten af året. Hospitalsledelsen 'tager i efteråret initiativ til, at stillingen som ledende overlæge, medicin, Diagnostisk Center, kommer i opslag'.

Mikkel Gjesing Callsen er speciallæge i intern medicin inden for reumatologi og har været ansat som overlæge i Diagnostisk Center siden 2015. Før det har han været tilknyttet Regionshospitalet Silkeborg først som turnuslæge i 2008, siden introduktionslæge og har også taget en del af sin lægelige hoveduddannelse i Diagnostisk Center. Derudover har han blandt andet også arbejdet på Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg og har også været tillidsrepræsentant for yngre læger.