Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Overlæge og regionsrådsmedlem Ulrich Fredberg får fuld opbakning af sin egen gruppe.
Foto: Toke Hage, Ritzau Scanpix

Venstre: Ledelseshåndtering af fyringssag er 'stærkt kritisabel'

En enig V-gruppe i Region Midtjylland vil have Anders Kühnau til at stå i spidsen for at sikre fremtidigt samarbejde. 'Vi skal have fyret to direktører,' mener et af medlemmerne.

MIDTJYLLAND: Der er fuld opbakning i Venstres regionsrådsgruppe til Ulrich Fredberg, som i sidste uge blev fyret som ledende overlæge på Regionshospitalet i Silkeborg, og som også sidder i regionsrådet valgt for Venstre.

Gruppen mødtes mandag aften, og i en udtalelse udsendt tirsdag formiddag er der skarp kritik af ledelsen i Hospitalsenhed Midt.

'Venstre finder den samlede ledelseshåndtering af processen omkring den påtænkte afskedigelse af Ulrich Fredberg for stærkt kritisabel. Vi vurderer, at ledelsessystemet har fejlet. Der er i vores optik skabt ubegrundet usikkerhed om patientsikkerheden og kvaliteten af arbejdet på Diagnostisk Center, Regionshospitalet i Silkeborg,' hedder det i udtalelsen.

Her erklærer man sig også 'forundret over grundlaget for den påtænkte afsked, der fremgik af den udsendte pressemeddelelse', og tager 'markant afstand' fra pressemeddelelsen og dens indhold.

Bekymring for fremtidigt samarbejde

Ud over anerkendelse, ros og opbakning til Ulrich Fredberg for hans indsats og resultater udtrykker Venstre 'bekymring for det fremadrettede samarbejde mellem Regionshospitalet i Silkeborg og Hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt, hvor der i dette forløb er kommet markante udtalelser fra medarbejdere omkring mulighederne for et fremadrettet tillidsfuldt og konstruktivt samarbejde samt fortsat udvikling af Regionshospitalet Silkeborg'.

Derfor, hedder det i skrivelsen, forventer Venstre, at regionsformand Anders Kühnau (S) sætter sig i spidsen for at få lavet en konkret handlingsplan for at sikre det fremadrettede samarbejde mellem de to parter, og at der løbende følges op og rapporteres til hospitalsudvalget om samarbejdets udvikling og status.

Forskellige udmeldinger

På forhånd har meldingerne fra Venstres medlemmer af gruppen ellers været forskellige. Gruppeformand Carsten Kissmeyer har fastholdt, at personalesager ikke er politikeres bord, men hører under hospitalsledelserne. Mandag sagde han efter et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde om sagen til TV Midtvest, at man nu havde fået svar på en række spørgsmål og betragtede sagen som afsluttet.

Derimod har gruppemedlem Jørgen Winther kastet sig ind i sagen som bisidder for Ulrich Fredberg og blandt andet opfordret til oprør i et Facebook-opslag, som er delt 1.500 gange.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at min og Jørgen Winthers måde at arbejde på ikke er helt ens, sagde Carsten Kissmeyer (V) mandag til TV2 Østjylland.

Winther: Fyringer på vej

Jørgen Winther erklærer sig over for DK Nyt for fuldstændig tilfreds med den udtalelse, som nu er udsendt fra Venstre-gruppen inklusiv Kissmeyer.

Han forudser, at sagen vil føre til fyringer.

- Jeg har kæmpet for, at Ulrich skulle have opbakning, og det har han nu fået i sin egen gruppe. Bagefter skal vi have fyret de to direktører i Viborg. De er ikke egnede til at være direktører. De får en kæmpenæse af Venstre her, siger han med henvisning til lægelig chef Claus Brøckner-Nielsen og hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Selvom udtalelsen fra Venstre ikke indeholder noget krav om fyringer, tror Jørgen Winther, at det videre forløb vil ende der. 

- Nu adresserer vi det til Kühnau at få samarbejdet til at køre, og vi er sikre på, at det ikke kan lade sig gøre. Alle overlæger bakker Ulrich op. Så formoder jeg, at de to snart vil trække sig selv - og ellers har Kühnau en opgave her. Jeg tror, han bliver nødt til at fyre dem. Og derefter er der måske en mulighed for, at Ulrich kommer tilbage igen. Det er min plan, siger han til DK Nyt.