
Sagen om fyring af en overvægtig dagplejer er så principiel, at fagforeningen FOA ønsker den prøvet i landsretten. Billund Kommune blev ellers i sidste måned frikendt for diskrimination af Retten i Kolding.
Uanset byretsdommen finder FOA, at dagplejer Karsten Kaltoft blev afskediget urimeligt, siger forbundsformand Dennis Kristensen.
- Karsten blev afskediget urimeligt på grund af sin overvægt. Han vejede ikke under 165 kilo på noget tidspunkt, han var ansat i kommunen. Vi kan se, at der bliver flere og flere overvægtige. Derfor tænker vi også, at det er en sag med stor principiel betydning, siger Dennis Kristensen.
Retten i Kolding bad i forbindelse med sagen EU-Domstolen om at tage stilling til, om EU-reglerne beskytter mod forskelsbehandling af svært overvægtige. Her fandt EU-Domstolen, at der i tilfælde med svær fedme kan være tale om et handicap.
Handicap eller ej
Dermed kan overvægtige være beskyttet af EU's regler om diskrimination af handicap på arbejdspladsen. Men Retten i Kolding fandt altså ikke, at Karsten Kaltoft i kraft af sin overvægt kunne betegnes som handicappet, og det undrer Dennis Kristensen.
- Vi vil have Landsretten til at tage stilling til spørgsmålet om, hvorvidt han havde så mange gener af sin overvægt, at han skal betragtes som handicappet og dermed skal behandles i forhold til EU-handicapdirektivet. Det synes vi, at byretten helt undlod at forholde sig til, og det betød, at byretten ikke reagerede efter EU-Domstolen. Derfor har vi behov for at få afprøvet spørgsmålet ved en højere retsindsats, siger Dennis Kristensen.
Karsten Kaltoft blev fyret med begrundelsen, at antallet af børn i kommunen var faldet. Han var ifølge FOA den eneste af de omkring 135 dagplejere i kommunen, der dengang blev fyret.
Karsten Kaltoft har i dag job som lastbilchauffør.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.