Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Torben Hansen (th.) snuppede ved KV17 borgmesterposten fra Claus Omann Jensen (V) (tv.)
Foto: Benjamin Nørskov, Ritzau Scanpix

KV21:
Fire spidser klar - to af dem har prøvet det før

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater op til KV21 hos NB i Hillerød, K i Tønder og på Bornholm samt hos Socialdemokratiet i Randers, hvor der også er et nyetableret borgerligt valgforbund.
2. FEB 2021 8.26
TEMA: KV21

Lige efter nytår meldte MF og byrådsmedlem i Hillerød Mette Thiesen (NB) ud, at hun ikke stiller op til byrådet igen, men satser på Folketinget. Ifølge sn.dk er Morten Bille uden modkandidater nu valgt som ny spids. Han er selvstændig partner i en konsulentvirksomhed.

I Tønder har De Konservative ifølge JydskeVestkysten igen valgt Anette Abildgaard Larsen som spids. Hun blev valgt som eneste konservative ved KV17, men har i løbet af perioden fået politisk selskab af Harry Sørensen, der brød med DF.

Den borgerlige side af byrådet er her domineret af resterne af Venstre, der har Martin Iversen, der ikke er i byrådet, som spids, og så den nye fra V udbrudte Tønder Listen med borgmester Henrik Frandsen som spids. Derudover sidder LA på en og DF på to pladser.

Bornholm har De Konservative nu en ny spids i politikommissær Jacob Trøst, oplyser Bornholm.nu. Partiet mistede ved KV17 sine to pladser og har i denne periode ingen. Trøst afløser Anders Møller som spids.

Her er det endnu uvist, hvem de to største partier stiller med som spidser. Nuværende borgmester Thomas Thors (S) udfordres af tidligere MF Claus Larsen-Jensen (S), og Venstres spids fra KV17 Søren Schow, hvis opbakning gennem årene har været svingende, har meldt sig som mulig spids, men er ikke valgt.

I Randers er der genvalg til siddende borgmester Torben Hansen (S), oplyser DinavisRanders. S er største parti med 13 ud af de 31 pladser og er konstitueret med V, DF, SF og K. 

Torben Hansen, der sidder i sin første borgmesterperiode, fik med 6.719 flest personlige stemmer foran de 4.688. til borgmesteren fra forrige periode Claus Omann Jensen (V), som i april 2019 trak sig helt fra byrådsarbejdet. 

Randers-politikeren med den højeste anciennitet Bjarne Overmark (Beboerlisten) fik  1.396 foran Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) med 1.350 og Charlotte Broman Mølbæk (SF) med 1.178. Hun forlod byrådet, da hun kom i Folketinget ved FV19.

Fra Randers er der også en nyhed, når det gælder valgforbund. Her er K og LA gået sammen, oplyser Randersidag.dk. Her er K-gruppen netop vokset til to, efter at Christina Kjærsgaard hoppede til fra Venstre, mens LA ikke er i byrådet. Ved KV17 var både LA, K og V i et stort borgerligt valgforbund, der udover en plads til K skaffede V og DF i byrådet med ni og tre pladser. Nu har V så otte efter førnævnte partihop. NB var også med - ligesom LA uden at komme ind.