DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Fem socialpædagoger i Viborg løber forrest
Socialpædagog Helle Riisgaard Jensen på arbejde på Birkegården
Foto: Lars Holm

Pionerindsats:
Fem socialpædagoger i Viborg løber forrest

Den Socialpædagogiske Pris er i år gået til Aktivitet og Udvikling i Viborg Kommune for at modvirke ensomhed på demens- og ældreområdet.
12. NOV 2020 15.15

VIBORG: Fem socialpædagoger har på Socialpædagogernes kongres fået anerkendelse for deres arbejde med ældre hjemmeboende borgere og pårørende til mennesker med for eksempel Parkinsons eller demens. Socialpædagogerne arbejder alle på Aktivitet og Udvikling i Viborg Kommune.

I begrundelsen lød det blandt andet, at de får prisen for en vaskeægte pionerindsats for at forebygge ensomhed – og for at løbe forrest i arbejdet med at vise, hvor vigtigt det er at sætte socialpædagogik i spil på ældreområdet, hvor det ellers klassisk er pleje, omsorg og rehabilitering, der er i højsædet.

- Vi er stolte over at bliver anerkendt for det pionerarbejde, vi udfører. Og vi håber, at det er med til at vise, hvor vigtigt det socialpædagogiske arbejde er indenfor ældreområdet. For socialpædagogikken tager afsæt i vores værdier om nærvær, samvær og mestring. Det er gennem relationsarbejdet, vi når rundt om det hele menneske og gør en forskel, siger Helle Riisgaard Jensen på vegne af gruppen.

Socialpædagogerne er ansat på flere forskellige adresser, men arbejder alle særligt med relationer/kontakt og forebyggelse af ensomhed, så man kan være med til at sikre trivsel og livskvalitet blandt ældre, hjemmeboede borgere. Det sker gennem aktiviteter som fx kreative værksteder, sang og musik, madgrupper og motionshold på forskellige niveauer.

Mellem aktiviteterne er borgerne velkomne til at hænge ud sammen med de andre ældre over et spil kort, en bid brød eller en kop kaffe. En del af socialpædagogerne arbejder også i Brobyggerteamet, som tager rundt og besøger ensomme og isolerede ældre borgere i deres hjem.

  • Aktivitet og Udvikling i Viborg Kommune blev valgt ud af i alt 121 indstillinger.
  • Prisen er på 30.000 kr.
  • Prisen er gået til de fem socialpædagoger - Camilla Thomsen, Frank Kragh Ørnstrup, Nanna Lindholdt Grøn Caroc, Tina Ehlert og Helle Riisgaard Jensen.

ka