Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Brigitte Klintskov Jerkel under debat på Sorø Akademi op til FV19.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Fem genvalg af K-spidser - en af dem er også MF

Følg de seneste udpegninger af konservative spidser til KV21  - i Greve, Stevns, Tårnby, Herning og på Fanø.
13. APR 2021 11.18
TEMA: KV21

I Greve er Brigitte Klintskov Jerkel genvalgt som K-spids. Her, hvor De Konservative havde borgmesterposten - Hans Barlach - fra 2006-2013, var hun spids for første gang ved KV17, og det blev blot til én plads ud af de 21. Jerkel er også MF, har tidligere haft triplemandat, men droppede i januar 2020 sin plads i det sjællandske regionsråd.  

I Stevns er der ifølge partiet genvalg til Mikkel Lundemann Rasmussen som spids for K, der i dag har to ud af 19 pladser. Han fik ved KV17 547 personlige stemmer og blev dermed nummer fire på top fem efter borgmester Anette Mortensen (V) og daværende S-spids Steen S. Hansen, begge med samme antal - og forhenværende borgmester Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) med 849 - og foran Line Krogh Lay (R) med 454. Henning Urban Dam Nielsen er ny S-spids.

I Tårnby er Carsten Fuhr ifølge partiet genvalgt som spids. Også her har K to pladser ud af 19, og også her blev K-spidsen nummer fire ved KV17 målt på stemmeantal: Han fik 555 efter borgmester Allan Andersen (S) med 3.821, Paw Karslund (DF) med 1.767, Heidi Ladegaard (V) med 737 - og foran tidligere og mangeårige borgmester Henrik Zimino (S).

Fanø er Christian Lorenzen igen indstillet af den lokale bestyrelse som K-spids. Her har K to ud af 11 pladser, og Lorenzen, der er formand for erhvervs-, natur- og teknikudvalget, blev med 236 nummer tre målt på de personlige stemmer ved KV17 - efter tidligere borgmester Erik Nørreby (V) med 307, Kristine Kaas Krog (Fanø Lokaliste) med 263, Johan Brink Jensen (S) med 126 og Niels Heinel (Miljølisten) med 113. Lidt usædvanligt kom Sofie Valbjørn (ALT), der endte som borgmester og i øvrigt ikke genopstiller, ikke på top fem. 

I Herning er byrådsmedlem Rasmus Norup genvalgt som K-spids, oplyser partiet. Med ham som spids første gang blev K ved KV17 igen repræsenteret i byrådet med den store V-dominans. I perioden før var der nul konservative på de 31 pladser. Stemmemagneten fra V, borgmester Lars Krarup, afløses i år af Dorte West.