Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Entreprenører: Giv kommunerne 50-årige lån

Hvis vi skal oversvømmelser i forbindelse med skybrud til livs, skal de kommunale låneregler ændres, mener Danske Anlægsentreprenører
18. OKT 2011 13.00

De kommunale låneregler er for stramme, mener Danske Anlægsentreprenører og henviser til en rapport udarbejdet af KPMG. På den baggrund vil anlægsbranchen nu presse på for at få de kommunale låneregler ændret. De gældende regler giver ikke sikkerhed for, at blandt andet vandselskaberne kan foretage de nødvendige investeringer i klimasikring.

- Det er nødvendigt at udvide låneperioden og tilpasse den til investeringens levetid. Som det er i dag, er der ikke likviditet til de nødvendige investeringer i anlæg, fordi tilbagebetalingstiden er for kort, siger branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører – et branchefællesskab i Dansk Byggeri.

Pres på likviditeten
Danske Anlægsentreprenører har henvendt sig til miljøminister Ida Auken (SF)  for at få lempet de kommunale låneregler, så der bliver bedre mulighed for at gennemføre de nødvendige projekter til klimasikring.

- Problemet er, at vandselskaberne skal betale lånet tilbage på 25 år, mens regningen til kunderne strækker sig over hele investeringens levetid, der i gennemsnit vil være 50 år. Det giver et pres på likviditeten. Det bliver dermed ikke nemmere at sikre tørre kældre og en passabel Lyngbymotorvej, når vi igen rammes af et skybrud, siger Niels Nielsen.

jos