Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

En bydel ændrer sig - kommunen må følge med

Fra attraktivt område for håndværk og småindustri har Greves Håndværkerbyen skiftet til at være et lige så attraktivt område for engros- og detailhandel samt sundhed, sport og motion
6. FEB 2012 14.13

GREVE: En ny helhedsplan er første skridt til at udvikle området, så det bliver mere tidssvarende.

Siden 60'erne er Håndværkerbyen i den centrale del af Greve langsomt gået fra at være et attraktivt erhvervsområde med håndværk og let industri til i større udstrækning at være et serviceområde med forretninger, kursuslokaler, motionslokaler, kontorer og klinikker.

Til hver virksomhed var der fra begyndelsen i 60'erne mulighed for at indrette en beboelseslejlighed til brug for virksomhedens ejer eller ansatte. Men antallet af boliger falder fra år til år, og mange af boligerne er i dag lejede ud.

Greve Kommune ønsker nu, at området skal moderniseres, så det i højere grad også kommer til at tilgodese de nye virksomhedstypers behov uden at fortrænge de oprindelige håndværksvirksomheder og lettere industri.

Der er i samarbejde mellem Greve Kommune og bestyrelsen for grundejerforeningen udarbejdet en helhedsplan, som lægger rammerne for en kommende lokalplan. Den vil give mulighed for en mere intensiv udnyttelse af området til serviceerhverv, samtidig med at områdets miljøbelastning skal mindskes.

- Jeg er glad for, at vi nu tager fat på en modernisering af Håndværkerbyen. Det er jo et område, der i alle årene har været i konstant udvikling. Men nu er det på tide at revidere rammerne for områdets udvikling, så det fortsat vil være et attraktivt erhvervsområde for nye virksomheder", siger borgmester Hans Barlach (K).

Lokalplanen for Håndværkerbyen forventes at blive vedtaget i august eller september 2012.

mou

'Helhedsplan Håndværkerbyen' kan ses på www.greve.dk/xxx

Billede: Håndværkerbyen i 1967, da den var ung endnu.