
MIDDELFART / FREDERICIA: Efter store gener fra Bridgewalking Lillebælt lagde ni husstande i 2017 sag an for at få det stoppet. I maj tilkendte Retten i Odense naboerne en samlet erstatning på 1,25 mio. kr. for generne fra gangbroen, men det er ikke godt nok for naboerne. Dommen er nu blevet anket, og erstatningen er sendt retur. Naboerne er ikke interesseret i pengene, men vil have gangbroen fjernet. Det skriver TV Syd.
Sagen går på, at naboerne har oplevet støjgener, og at broens gæster kan kigge ned i deres haver. Det er Middelfart og Fredericia kommuner, der står bag Bridgewalking Lillebælt, der blev etableret i 2015. Det er Middelfart, der fører sagen og dialogen med naboerne. De er villige til at trække ankesagen tilbage, hvis der nås frem til en god løsning.
Det var i 2014, at byrådene i de to kommuner vedtog, at der skulle laves en fælles turistattraktion med opgang fra både den fynske og jyske side. Konstruktionen med gangbroen på den gamle Lillebæltsbro blev godkendt af Teknologisk Institut og efterfølgende af politiet. Det var med opgang på begge sider af bæltet efter ønske fra Fredericia, skriver Fredericia Dagblad.
Kommunen informerede ikke naboerne om projektet, men blev først indkaldt til en orientering, da det skulle til at sættes op. Heller ikke politiet sikrede, at naboerne var blevet hørt, før projektet fik en midlertidig tilladelse.
Bridgewalking Lillebælt kører stadig kun på en midlertidig tilladelse, der senest blev forlænget 1. januar. Men politiet har kun givet tilladelse til opgang fra Fyn, da der ventes på en endelig afgørelse fra retten. Naboerne håber dog på at nå frem til en løsning med kommunen, hvor brugen begrænses betydeligt til bestemte dage, tidspunkter og arrangementer. Allerhelst ses en nedtagning af gangbroen.
mh
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.