
I aften skal politikerne i sammenlægningsudvalget tage stilling til, hvor mange børne- og ungelæger, der i 2007 skal ansættes til indskolings- og udskolingsundersøgelser og til at holde ekstra øje med de børn, som har problemer.
Oplægget er én læge - altså 37 ugentlige lægetimer til de godt 7000 børn mellem syv og 16 år i storkommunen, skriver Fyens Stiftstidende.
Hvis anbefalingen fra lægernes faglige organisationer skulle følges, bør der i den nye kommune hyres to fuldtids børne- og ungelæger, mener Lisbeth Kaldahl Munche Møller.
- Der bliver for lidt tid til at lave andet end en rutinekontrol. Hvis man skal lave nogle ind- og udskolingsundersøgelser, som kan bruges til at vurdere børns trivsel, så tager det tid. Hvis man ikke kan følge de undersøgelser til dørs, lave de henvisninger, der skal til, og samarbejde med socialrådgivere, lærere, psykologer og andre, så må man diskutere etikken i overhovedet at lave undersøgelserne, hun.
Lisbeth Kaldahl Munche Møller frygter, at det samarbejde, som den kommunale børne- og ungelæge ifølge loven skal have med psykologer og socialrådgivere, kan blive svært at leve op til.
Prisen for en børne- og ungelæge på fuld tid er omkring 800.000 kroner årligt.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.