
Kommunerne fik en frist til den 1. juli til at komme med en redegørelse om, hvad de har gjort for at rette op på problemet.
Kommunerne skal ifølge loven ikke længere nødvendigvis selv have en skolelæge ansat, men i så fald skal de indgå en aftale med en praktiserende læge? eller på anden måde sørge for at de lovpligtige sundhedstjek af børnene bliver udført.
Mere end hver fjerde
Kommunernes tilbagemeldinger viser, at hele 59 kommuner fortsat ikke tilbyder de lovpligtige lægeundersøgelser. Det viser et svar fra indenrigsministeren til Folketinget.
De 59 kommuner har fået endnu en løftet pegefinger fra ministeren i form at et brev, hvor han understreger, at det fortsat er uacceptabelt, at så mange kommuner ikke tilbyder børn de lovpligtige undersøgelser.
Svært at tiltrække læger
I brevet opfordrer Lars Løkke samtidig kommunerne til at gøre lægefunktionen mere attraktiv for ansøgere. Han foreslår, at kommunen f.eks. beskriver, hvilke opgaver ud over skolebørns-undersøgelserne lægen forventes at få. Kommunerne opfordres også til at etablere samarbejde med andre kommuner om at løse opgaven.
Kommunerne har fået en frist til den 1. januar til at få lægestillingerne besat og problemet løst.
/mel
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.