DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Dagligt smittetal er det laveste i fire uger
Kortet viser antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

Dagligt smittetal er det laveste i fire uger

57 er testet positiv det seneste døgn. 'Kun' seks kommuner giver p.t. anledning til bekymring.
26. AUG 2020 14.40
TEMA: Corona

Der er registreret 57 nye smittede siden i går, viser dagens tal fra Statens  Serum Institut. Det er det laveste antal siden 29. juli.

Antallet af indlagte er faldet med to til 19, mens der fortsat er tre på intensiv, heraf to i respirator.  

Samtidig viser dagens opgørelse, at der nu 'kun' er  seks kommuner med over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere - det antal, som ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er grænsen for, hvornår der er grund til bekymring.

Det er - med det faktiske antal smittede den seneste uge i parantes:

  • Rødovre 32,1 (13)
  • Aarhus 29,5 (103)
  • Silkeborg 26,5 (25)
  • Glostrup 25,8 (6)
  • Høje-Taastrup 23,6 (12)
  • Syddjurs 20,9 (9)

I går var også Holstebro og Favrskov på listen, mens også Struer, Skive og Ishøj har været der inden for de seneste dage. Da tallene er forholdsvis små, kan en enkelt smittet familie eller to dog hurtigt rykke en kommune over eller under stregen.

18 kommuner har ikke haft nogen smittede den seneste uge. Det gælder Bornholm, Herlev, Fredensborg, Halsnæs, Frederikssund, Ringsted, Stevns, Langeland,  Ærø, Nordfyn, Middelfart, Billund, Fanø,  Samsø, Odder, Lemvig, Morsø og Læsø.

Siden i går er de største antal smittede i en kommune 12 i Aarhus og fire i København og  Odense. De øvrige kommuner har højst haft to nye tilfælde.

Smitte på nordjysk minkfarm

Mens det går  tilbage med smitten blandt mennesker, har Fødevarestyrelsen fundet coronavirus på en minkfarm i Hjørring. Det er den femte af slagsen, hvor der bliver fundet smittede dyr.

Den ramte minkfarm bliver nu underlagt skærpede restriktioner for at begrænse risikoen for smitte, men minkene skal ikke aflives, skriver Ritzau.

Ifølge ny forskning kan virusset sprede sig fra mink til mennesker. Det har en gruppe forskere fra Aalborg Universitet og Statens Serum Institut konkluderet.