Kommunalbladet har fået aktindsigt i dokumenter fra Finansministeriet angående de objektive sagsområder, som staten p.t. forhandler med KL om at overtage. 1. januar 2012 kan fem opgaver - folkepension, boligstøtte, førtidspension, barselsdagpenge og børnebidrag være overflyttet til centrene.
I kommunerne bliver der efter de papirer 450 årsværk tilbage til de fem områder - hvor der nu er beskæftiget 2.000.
Ud af de 450 skal 300 tage sig af socialfaglige spørgsmål, mens 150 tager sig af den generelle vejledning til borgere og hjælper dem med kommunikationen til centrene.
Det bliver ikke muligt for borgere at møde op i de statslige centre, så kommunikationen foregår via brev, telefon, mail eller digital selvbetjening - eller med en medarbejder i borgerservice som 'tolk', hvis borgeren vælger at komme til kommunen. Men for at gøre det så besværligt som muligt, SKAL borgeren bestille en tid til et møde i kommunen.
'Tidsbestilling indføres for at gøre det attraktivt for borgeren at henvende sig i centret frem for kommunen (...) Borgeren skal altså vente på at få et møde. Det forventes, at den ventetid vil få borgeren til at henvende sig i det statslige center', som det direkte bliver beskrevet i et af dokumenterne.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.