Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Centerchef har forladt højreekstrem gruppe

Christian Østeraas er efter nærmere undersøgelse i Lejre blevet renset for mistanke om misbrug af registre
KORT NYT22. AUG 2011 8.32

LEJRE: Efter en undersøgelse af centerchef i Lejre Kommune, Christian Østeraas, står det nu klart, at han er renset for mistanke. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Centerchefen for ejendomme fortsætter således i sit arbejde. Undersøgelsen blev sat i gang, efter at det kom frem forleden, at Christian Østeraas var et centralt medlem af det højreorienterede netværk ORG, der bl.a. opererer med registret 'Den Store Hukommelse' over, hvad organisationen betragter som landsforræddere.

Undersøgelsen har renset chefen for mistanke om at have misbrugt sin adgang til registre som persondataregisteret. Han bekræfter selv, at han ikke har misbrugt registrene eller på anden måde har søgt at misbruge viden om personer eller foreninger.

I øvrigt er han ikke længere medlem af ORG.

- Christian Østeraas oplyser, at han altid har og fortsat vil respektere det danske demokratiske system, og at han loyalt arbejder for at realisere de politiske og ledelsesmæssige beslutninger i Lejre kommune i sin egenskab af centerchef, siger kommunaldirektør Torben Gaarskær til Dagbladet.

ka