Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rapport: Social chefkonsulent i København med i højreekstremt netværk

Flere kommunale embedsmænd er ifølge researchorganisation med i ORG heriblandt en chefkonsulent i Københavns socialforvaltning
12. AUG 2011 9.56

Af Benjamin Holst, [email protected]

Flere medlemmer i det højreekstreme netværk ORG sidder centralt placeret i kommunale forvaltninger. Det fortæller en netop offentliggjort rapport fra Researchkollektivet Redox, der står bag Politikens afsløringer af det hemmelige netværk.

Ifølge rapporten, der blev offentliggjort her til morgen, er chefkonsulent for Socialforvaltningen i Københavns Kommune, Ole Sloth Kristoffersen, med i netværket.

Redox har valgt kun at offentliggøre navne på de mest aktive af netværkets godt 100 medlemmer.

'En form for bagvaskelse'
Ole Sloth Kristoffersen nægter imidlertid ethvert kendskab til ORG. Til Kommunen skriver han i en email:

- Jeg betragter det som en form for bagvaskelse. Jeg mener ikke, at jeg har et udestående med nogen, så jeg ved ikke om det er med ond vilje, men det er en grundløs beskyldning og hvis det er den måde Redox arbejder på, så har jeg ikke tillid til deres offentliggørelser.

Politiken kunne i går afsløre at sekretariatschef i Lejre Kommune, Christian Østeraas, er blandt medlemmerne. Og rapporten fra Redox nævner desuden Martin Birk, en jurist ansat ved Huslejenævnets Kontor i Århus Kommune.