dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Britta Nielsen gav syv mio. kr. til børn og svigersøn

Fra 1997 til 2018 hævede Britta Nielsen omkring 25 mio. kr. i hæveautomater i Danmark.

Den svindeltiltalte Britta Nielsen overførte omkring syv mio. kr. til sine tre børn og sin svigersøn. Det er tirsdag eftermiddag kommet frem i Københavns Byret, hvor anklagemyndigheden er i færd med dokumentationen.

I alt mener anklagemyndigheden, at Britta Nielsen på ulovlig vis har fået 116.023.862 kr. ind på sine egne konti gennem de 25 år, som den påståede svindel stod på.

Og det var af den enorme kage, at børnene og svigersønnen fik en bid. Svigersønnen fik omkring 380.000 kr., sønnen fik cirka 2,8 mio. kr., og de to døtre fik henholdsvis 2,7 mio. og 1,3 mio. kr.

De er alle fire sigtet for groft hæleri. Om de er sigtet for nøjagtigt de beløb, vides ikke.

De nægter sig skyldige, og det vides ikke, hvor langt anklagemyndigheden er i arbejdet med at finde ud af, om der skal rejses tiltale mod de fire.

Anklageren dokumenterer i øvrigt, hvordan Britta Nielsen fra 1997 til 2018 hævede 25 mio. kr. fra hæveautomater i Danmark.

Udskrifter, der vises i retten, afslører, hvordan hun ofte hævede 15.000 kr. ad gangen. Det skete af og til flere gange om dagen.

Britta Nielsen er tiltalt for at have svindlet for knap 117 mio. kr. fra de offentlige kasser.

Hun erkendte på retssagens første dag at have overført offentlige midler til sig selv, da hun var ansat i Socialstyrelsen. Hun husker dog ikke alle overførelserne specifikt. Derfor er der kun tale om en delvis tilståelse.

Det er uvist, hvornår der falder dom i sagen.

Ritzau