dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Dommer afviser: Sag om satspuljesvindel fortsætter 

Dommer Vivi Sønderskov Møller afviser, at sagen mod Britta Nielsen skal udsættes. Britta Nielsen ønsker ikke at udtale sig efter råd fra sin forsvarer.
5. NOV 2019 10.33
TEMA: Satspuljesvindel

Retsformand Vivi Sønderskov Møller afviser, at sagen mod Britta Nielsen skal udsættes. Dermed er der mulighed for, at retten for første gang skal høre, hvad hovedpersonen selv har at sige.

- Det er rettens opfattelse, at vi nu bør gå i gang med at høre Britta Nielsens forklaring i det omfang, hun ønsker at udtale sig, siger Vivi Sønderskov Møller.

Men det vil Britta Nielsen ikke, fortæller hendes forsvarer.

- Så længe jeg ikke har alle sagens akter, vil jeg ikke råde hende til det, siger Nima Nabipour.

Han krævede tidligere på dagen straffesagen udsat, da han fortsat mangler svar på sagsbehandlingen af Britta Nielsens udlevering til Danmark.

Fredag modtog han 458 nye dokumenter i sagen. Men der findes endnu mere materiale, og han undrer sig over, at han ikke har fået det.

- Jeg mener, at det er yderst utilfredsstillende, når det er Søik (Bagmandspolitiet, red.), der udvælger det materiale, man mener, der har betydning for straffesagen, siger Nima Nabipour.

Udleveringsaftalen gik på, at Britta Nielsen, der er tiltalt for svindel med offentlige midler, ville blive løsladt i Sydafrika, hvorefter hun frivilligt ville følges med danske betjente til København. Det skete også, og på dansk jord blev hun så anholdt.

Da der blev rejst tiltale i sagen, valgte anklagemyndigheden at henføre sagen under paragraf 88. Paragraffen siger, at strafferammen i grove sager kan øges med 50 pct. Det betyder i denne sag, at strafferammen vil vokse fra 8 til 12 år.

Og det underliggende spørgsmål er, hvorvidt Nima Nabipour kunne have forhindret det, hvis der var blevet indgået en formel udleveringsaftale.

Derfor krævede han i sidste uge en redegørelse fra anklagemyndigheden om forløbet. Her havde han 24 punkter, som han ville have svar på.