dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Britta Nielsen kørt væk i ambulance - retsmøde fortsætter

Sagen mod Britta Nielsen fortsætter, selvom hun er blevet hentet af en ambulance.

Den svindeltiltalte Britta Nielsen er blevet kørt væk med en ambulance fra Københavns Byret, efter at hun fik et ildebefindende midt i retsmødet. På trods af at hovedpersonen ikke er til stede, fortsætter retsmødet torsdag uden hende.

Det sker efter aftale med anklagerne og forsvareren, oplyser retsformand Vivi Sønderskov Møller. Dermed genoptager den ene anklager, Lisbeth Jørgensen, sin forelæggelse af sagen.

Retsformanden fortalte ikke yderligere om Britta Nielsens tilstand, men da ambulancen forlod Nytorv i det centrale København kørte den ikke med udrykning.

Efterfulgt af ambulancen var en vogn fra Kriminalforsorgen.

Britta Nielsens forsvarer, advokat Nima Nabipour, fortalte umiddelbart efter frokostpausen, at hun under sin varetægtsfængsling har været indlagt med hjerteproblemer og derfor tager medicin.

Han fortalte i den forbindelse, at Britta Nielsen i frokostpausen fra klokken 12 til 13 havde følt sig lidt svimmel.

Hun bad derfor om en ekstra pause, og det var i den forbindelse, at advokaten kom løbende ud fra et tilstødende lokale og råbte, at der skulle ringes efter en ambulance.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at svindlen blandt andet er sket ved, at Britta Nielsen oprettede fiktive projekter og foreninger i Socialstyrelsens systemer, hvorefter tilskudsmidlerne blev overført og til sidst endte i hendes egen lomme.

Blandt de fiktive projekter, som Britta Nielsen oprettede, er et, hun kaldte 'Hjælp til Selvhjælp'.

Der er afsat ni retsdage til sagen, som ventes afsluttet i slutningen af november. Næste retsmøde er planlagt til imorgen, fredag, men det er usikkert, om det bliver sådan, hvis ikke Britta Nielsen er i stand til at møde op.

Ritzau

Opdateret kl. 14.27 med oplysninger om, at retsmødet fortsætter.
Opdateret kl. 15.02 med oplysninger om, hvorvidt retsmødet fredag bliver afholdt.