Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KV21:
Bornholmsk MF ude af spil som V-spids

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 i K, V og R: Udover på Bornholm i Rudersdal, Gribskov, Region Sjælland og i Tønder.
18. NOV 2020 15.15
TEMA: KV21

Tidligere på måneden fortalte vi, at MF Peter Juel-Jensen (V) havde stillet sig til rådighed som mulig spids på Bornholm, hvor i forvejen byrådsmedlem Søren Schow (V) har meldt sig som fortsat spids i regionskommunen, hvor der særlig er spænding om valget efter borgmester Winni Grosbølls (S) nylige farvel til den post.

Nu oplyser Bornholms Tidende, at lokalformand i Venstre Niels Plum i næsten et år har haft en aftale med Juel-Jensen om, at han stiller op som kandidat til KV21, men ikke som spids, og at den aftale blev bekræftet i sidste uge, efter at medier begyndte at spekulere i, om han skulle være spids.

- Jeg tror ikke, at man både kan sidde som borgmester og være medlem af Folketinget, og det handler også om, hvor meget Peter i den situation vil kunne være på Bornholm. Så det synes jeg umiddelbart ikke er nogen god idé, siger Plum til avisen.

I Rudersdal skulle der derimod ikke være tvivl om, at De Konservative har fået en ny spids i Ann Sofie Orth. Ifølge sn.dk har hun i ti år været lokalformand i K og har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Søllerød.

Som spids afløser hun Kenneth Birkholm, der i november 2018 måtte forlade byrådet efter en dom for momsunddragelse af særlig grov beskaffenhed. K-gruppen er siden KV17 vokset fra fire til fem, efter Elisabeth Ildal hoppede fra LA. 

De Konservative har dermed næststørste gruppe i byrådet på 23 pladser, hvor Venstre med Jens Ive som borgmester er størst med otte, S har fire og DF røg ud ved KV17. 

I Gribskov har De Konservative fået en mulig spids på banen. Den plads blev ledig, efter Jesper Behrensdorff skiftede parti og i dag repræsenterer nytgribskov i byrådet. Nu skriver Netavisen Gribskov, at forretningsmanden Erick Thürmer, der i forvejen stiller op til Folketinget, men ikke er i byrådet, har meldt sig.

Her består K-gruppen kun af én, mens nytgribskov med Anders Gerner Frost som borgmester er størst med otte, og V har syv i det 23 mand store byråd.  

I Region Sjælland har De Radikale to ud af 41 pladser, og nu er Anne Møller Ronex genvalgt som spids, skriver sn.dk. Det bliver hendes tredje valg som R-spids. I sin første periode var hun ene radikale og har i denne periode fået selskab af Lars Hoppe Søe, der også er byrådspolitiker i Næstved.

I Tønder har De Radikale ved tre valg i træk haft Morten Gliemann som spids. Ingen af gangene har partiet fået nogen valgt ind, og Gliemann oplyser nu til JydskeVestkysten, at han efter 20 år nu forlader sit parti og melder sig hos Borgerlisten, der er repræsenteret i byrådet af Thomas Ørting Jørgensen. 

Der er tale om en anden lokalliste end den nye, der er dannet af borgmester Henrik Frandsen og fem andre byrådsmedlemmer, der har forladt Venstre under den verserende fløjkrig. Den hedder Tønder Listen.