DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
MF fra V popper op som mulig spids efter Grosbøll-exit
MF Peter Juel-Jensen er blevet interesseret i borgmesterposten på sin hjemø.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix.

MF fra V popper op som mulig spids efter Grosbøll-exit

Følg de seneste manøvrer og udpegninger af spidskandidater op til KV21 - i V, K og DF. På Bornholm, i Haderslev og Horsens.
10. NOV 2020 8.45
TEMA: KV21

At Winni Grosbøll (S) i sidste uge pludselig meldte sin afgang som borgmester giver dønninger omkring regionskommunen. MF Peter Juel-Jensen (V) har nu stillet sig til rådighed som borgmesterkandidat for sit parti på Bornholm, hvor V, der har fem ud af 23 pladser, endnu ikke har valgt spids.

Juel-Jensen, der har været MF siden 2007, har stillet sig til rådighed, hvis organisationen ønsker det, oplyser Bornholms Tidende. Men samtidig ønsker byrådsmedlem Søren Schow, der var spids ved KV17, også at fortsætte på den post. 

Schow fik ved KV17 med 1.253 tredjeflest personlige stemmer efter Grosbøll med 5.447 og René Danielsson (DF) med 1.545. Og foran Anne Thomas (ALT) med 1.049 - hun har forladt kommunalpolitik igen - og Carsten Scheibye (V) med 1.037. 

I Haderslev har De Konservative nu igen valgt formanden for udvalget for kultur og fritid Kjeld Thrane som spids, oplyser JydskeVestkysten. Det bliver tredje valg i træk som spids for Thrane, der sidder i en enmandsgruppe i byrådet, der er på 31 pladser. Her har V endnu ikke fundet en afløser som spids, efter borgmester H.P. Geil har meldt sin tilbagetræden.

I Horsens har DF valgt gruppeformand Michael Nedersøe som ny spids - med 23 ud af 28 stemmer, oplyser Horsens Folkeblad. Han var nummer to på listen ved KV17, hvor DF fik tre mand valgt ind i byrådet. Spids ved det valg var Claus Kvist Hansen, der i juni forlod både parti og byråd.