Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmestre nervøse for Øresundstrafikken

Endnu ingen fælles løsningsplan for 30.000 pendlere, hvis DSBFirst mister licensen på at køre i Sverige

KØBENHAVN / MALMØ: Allerede i næste uge kan DSBFirst miste licensen til at køre tog i Sverige, og dermed er det slut med tog mellem København og Sydsverige. Og selvom 30.000 pendlere dagligt krydser Øresund med tog for at komme på arbejde, har de to lande endnu ikke en fælles nødplan, skriver Politiken.

- Det er skammeligt, at vi stadig står i denne usikre situation. Det virker, som om Danmark er mere interesseret i at sikre Whiskybæltet end Øresundsregionen, siger Malmøs borgmester, Ilmar Reepalu (S). Han mener hovedansvaret ligger hos den danske regering.

Også Københavns overborgmester er bekymret:
- Jeg må på det kraftigste opfordre ministrene på begge sider af Sundet til at sikre togdriften over Øresund, uanset hvilken skæbne DSBFirst går i møde. De mennesker, der dagligt pendler i tog over Øresund, har brug for at vide, at de også kan komme på arbejde i morgen. De virksomheder i Øresundsregionen, der skaber en stor del af Danmarks vækst, har brug for at vide, at der fortsat er et stort potentiale i regionen, siger overborgmester Frank Jensen (S) til avisen.

mou