Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Borgmestre: K tilbage til forhandlingsbordet

Borgmestre: K tilbage til forhandlingsbordet

UDLIGNING Konservative borgmestre vil have partiet tilbage i udligningsforhandlingerne. Det kommer ikke til at ske, lyder svaret
15. MAJ 2012 13.19

Af Sofie Flensburg, [email protected]

Flere konservative borgmestre er frustrerede over, at partiet har forladt udligningsforhandlingerne, og at aftalen dermed risikerer at blive udskudt til på den anden side af næste folketingsvalg.

- Det er fuldstændig urimeligt og så forfejlet, som noget kan blive. Vi har behov for, at der bliver indgået en aftale. Vi er helt nede på et minimum antal medarbejdere per tusind indbyggere. Hvis der ikke bliver gjort noget, så bliver vi nødt til at tage til Christiansborg, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen (K) til avisen Kommunen.

Årsagen til, at De Konservative har forladt forhandlingerne, er, at de ønsker en mere omfattende reform af udligningssystemet, hvor fordelingen af penge også tager hensyn til leveomkostningerne i de forskellige kommuner.

Åbenlyse fejl
Borgmester i Allerød Erik Lund (K) mener dog ikke, at partiet burde lade det krav stå i vejen for at rette de fejl, som forligspartierne er enige om, findes i systemet.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at De Konservative ikke vil være med til at rette op på de åbenlyse fejl, der er i systemet, og så tage den anden diskussion bagefter, siger han.

Også borgmester i Viborg Søren Pape Poulsen (K) mener, at Folketingets partier bør prioritere at få en aftale i hus på tværs af politiske skel. Han håber, at forhandlingerne kommer i gang igen. Men den konservative kommunalordfører Mike Legarth melder De Konservative definitivt ude af forhandlingerne.

Læs mere om de strandede udligningsforhandlinger på www.kommunen.dk

Foto: Søren Pape Poulsen, borgmester i Viborg Kommune.