
Eleverne skal lære at være kritiske over for mobilselskaber og udbydere af underholdning, så de ikke ender med at spendere alle lommepengene på dyre mobiltjenester, skriver Jyllands-Posten. Idéen er, at lærere i samfundsfag skal gennemgå et kompendium og skabe debat i klassen om forbrugerbeskyttelse, fortrydelsesret og sund fornuft.
Næsten alle unge har en mobiltelefon, men en undersøgelse viser, at det langt fra er alle, der har styr på regningen. Ministeren er især chokeret over, hvor mange penge de unge bruger på såkaldt indholdstakserede sms'er. Det er dem, man bruger til afstemninger, quizzer og til at hente nye ringetoner for en merpris på op imod 150 kr. per sendt sms-besked.
Problemet er, at 25 pct. af de unge ikke er klar over, at ydelserne koster penge, når de bestiller og betaler dem via deres mobiltelefoner. Flere oplever aldrig at modtage produkterne. Det viser Forbrugerredegørelsen 2006, der er udarbejdet af Forbrugerstyrelsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.