Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aflyser konference om trængselsringen

Regeringen tilsyneladende i store vanskeligheder og splittet i forhold til den forkætrede ring omkring København
KORT NYT8. FEB 2012 14.05

FOLKETINGET / KØBENHAVN: En stort anlagt konference om den omstridte betalings- eller trængselsring omkring hovedstaden er blevet aflyst af regeringen. Det skyldes ifølge formanden for Folketingets transportudvalg, Benny Engelbrecht (S), at regeringspartierne endnu ikke er nået til enighed om den endelige udformning af den - og dermed loven. Det rapporterer flere medier.

Aflysningen af konferencen, der havde tilmeldte fra alle sektorer i samfundet med interesse i projektet, ses af iagttagere og analytikere som et sikkert tegn på, at Helle Thorning-Schmidt er i store vanskeligheder og regeringepartierne alvorligt splittede i spørgsmålet.

- Statsministeren sender hele tiden klare signaler om, at betalingsringen kommer. Men hun skal passe på, at hun ikke kommer til at fremstå komisk, når lovforslaget hele tiden glider længere og længere ud i horisonten, siger den politiske kommentator Michael Kristiansen til Jyllands-Posten.

Senest er det kommet frem, at provenuet ved betalingsringen bliver langt mindre, end det var planen. Regeringen opererede bl.a. i regeringsgrundlaget med, at ringen ville indbringe op mod 2 milliarder, der skulle øremærkes udbygning og billiggørelse af den kollektive trafik. Men de seneste tal, der har cirkuleret, er helt nede på 800 millioner.

mou