Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Advarsel til Odense-tillidsmand tilbage igen

Og HK/Kommunal har aftalt økonomisk kompensation til den fyrede kontorassistent, der var whistleblower på Odense Renovation
KORT NYT24. JAN 2012 13.03

ODENSE: Odense Renovation har annulleret den advarsel, som ledelsen tildelte den lokale HK-tillidsrepræsentant, oplyser TV2 Fyn.

Advarslen var oprindeligt givet for illoyalitet, den samme grund, som førte til den meget omdiskuterede fyring af HK-assistent Helle Olsen, der opdagede den omfattende svindel på Odense Renovation og gik til sin nærmeste foresatte med sin viden. Han viste sig imidlertid at være med i svindelnummeret og truede hende til tavshed.

- Jeg er meget tilfreds med, at ledelsen nu er kommet på andre tanker. Advarslen strider mod den beskyttelse, en tillidsrepræsentant bør nyde, og den var lige så urimelig som fyringen af Helle Olsen, siger formand for HK/Kommunal Midt Pia Tørving. Ekstra glad ville jeg naturligvis blive, hvis Odense Renovation også erkender fejlen omkring fyringen.

Helle Olsen blev efterfølgende fyret, fordi hun ikke var gået til det øverste ledelsesniveau. HK/Kommunal Midt har siden skaffet hende en fratrædelsesaftale med økonomisk kompensation for den uberettigede fyring.

ka