dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Tillidsrepræsentant fik advarsel i svindelsag

HK Kommunal kalder sagen fra Odense Renovation grotesk
KORT NYT17. JAN 2012 9.02

ODENSE: HK/Kommunal er helt oppe i det røde felt i vrede over den måde Odense Renovation A/S har behandlet en nu tidligere ansat på, skriver Fyens Stiftstidende. Den kvindelige HK'er blev fyret, fordi hun ikke turde gå direkte til direktøren, da hun kom på sporet af millionsvindel på Odense Nord Miljøcenter.

- Kommuner og regioner bør omgående tage initiativ til at få skabt nogle procedurer i de relevante samarbejdsudvalg, som beskytter de medarbejdere, der fortæller om svindel, lovbrud eller misbrug på arbejdspladsen.

Det siger HK/Kommunals formand, Bodil Otto. Hun kalder sagen fuldstændig grotesk og beder om omgående handling fra ledelsen i kommuner og regioner. Hun kalder sagen ekstra betændt, fordi den tillidsrepræsentant, som den nu fyrede medarbejder også henvendte sig til, har modtaget en skriftlig advarsel for 'illoyalitet'.

- Vores fyrede medlem handlede helt rigtigt ved at videregive sin viden til sin tillidsrepræsentant. Men ledelsen i Odense Miljøcenter har ladet hånt om den særlige beskyttelse, der i over hundrede år har været gældende for tillidsrepræsentanter.

ka