Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus laver elektronisk valg

Som led i et forskningsprojekt kan borgerne i Aarhus stemme elektronisk, efter de har brevstemt til det forestående folketingsvalg
2. SEP 2011 13.53

AARHUS: Borgerne i Aarhus kan prøve at afgive deres stemme elektronisk, efter de har brevstemt til det forestående folketingsvalg på Aarhus Rådhus. Den elektroniske stemme er led i et nyt stort forskningsprojekt, der skal være med til at bane vejen for fremtidens valghandling.

Aarhus Kommune er med i et nyt forskningsprojekt 'DemTech - Demokratisk Teknologi', hvor formålet er at indsamle mere viden om elektroniske valg.

- Det er vigtigt at få indsamlet viden om borgernes oplevelser i forbindelse med elektronisk stemmeafgivelse. I Danmark halter vores viden bagefter på dette område. Og viden er en forudsætning for i fremtiden at kunne gøre dele af valghandlingen elektronisk. Den viden vil vi i Aarhus være med til sikre, siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

Flere kommuner tester
Formålet med forskningsprojektet er at udvikle en e-valgsløsning, der er teknisk sikker, baseret på uvildig kontrol og har bred folkelig accept. Målet er en løsning, hvor borgerne stadig skal møde personligt frem og altså ikke, at vælgerne stemmer over nettet.

Forskningsprojektet ledes af IT-Universitetet i København, og er det hidtil mest ambitiøse forskningsprojekt i e-valg i Danmark. Det er et 5-årigt projekt med deltagelse af en række danske og internationale forskere, institutioner og virksomheder.

Tilsvarende forskningsaktiviteter vil blive gennemført i Frederiksberg og Københavns Kommuner, som også bidrager til projektet.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/seier/with/2834567240/