Vi skal fastholde danskernes store tillid til valgsystemet.
Hvis et e-valgsystem svigter, kan det få negative konsekvenser i form af svigtende tillid til valgsystemet og dermed til hele det politiske system og demokratiet, lyder første råd fra Teknologirådet.
Vi skal gøre os egne erfaringer med e-valg i Danmark.
Hollænderne indførte e-valg og opgav det igen, mens nordmændene i år tester en valgmodel, hvor borgerne stemmer via egen computer. Der findes ingen færdig opskrift på, hvordan man indfører e-valg på en effektiv og demokratisk set betryggende måde. Vi må derfor også i Danmark gøre vores egne erfaringer, vurderer Teknologirådets arbejdsgruppe.
Derfor mener arbejdsgruppen også, at første skridt må blive forsøg i mindst tre kommuner i 2013. Der bør gennemføres et forsøg ved næste kommunalvalg med en valgmodel med internetbaserede, mobile valgsteder i kombination med digital afstemning på de traditionelle valgsteder, anbefaler rådets arbejdsgruppe. Arnejdsgruppen forudser bl.a., at det vil kunne øge valgdeltagelsen blandt immobile grupper og potentielle sofavælgere.
Teknologirådet har været i gang med et projekt 'E-valg - en udfordring for demokratiet?'. Konklusioner og anbefalinger offentliggøres samtidig med projektets to rapporter den 21. marts 2011.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.