
Får din kommune penge, fordi mange borgere er indvandrere - og skal I til gengæld af med nogle penge, fordi I har høje indtægter på selskabsskatten?
Udover det generelle udligningsystem findes der tre særskilte udligningsordninger, som er samlet under "andre udligningsordninger" i Indenrigs- og Sundhedministeriets oversigt over de kommunale udligninger og tilskud for 2026.
De tre særskilte ordninger er: udligning af selskabsskat, udligning af dækningsafgift og udligning af kommunernes merudgiftsbehov vedrørende indvandrere, flygtninge og efterkommere.
Samlet set er der 11.000 kr. pr. indbygger mellem den kommune, som skal af med fleste penge, og den kommune, som skal modtage flest.
Selskabsskat og indvandrere trækker op og ned
Kigger man på det samlede billede, skal Billund Kommune af med flest penge, nemlig 9.136 kr. pr. indbygger. Det er især udligningen af selskabsskatten, der trækker beløbet op, da kommunen alene i denne kategori skal af med 9.297 kr. pr. borger.
Gladsaxe Kommune kommer ind som nummer to og skal aflevere 5.801 kr. pr. indbygger - her er det ligeledes selskabskatten, der fylder mest med 6.419 kr. pr. indbygger. Samme mønster gør sig gældende for de fleste kommuner, som samlet set skal af med midler.
I den modsatte ende af det samlede billede ligger Ishøj Kommune, som skal modtage 1.876 kr. pr. indbygger. Her er det især udligningen af kommunernes merudgiftsbehov vedrørende indvandrere, flygtninge og efterkommere, som slår igennem. Hele 1.107 kr. af de 1.876 kr. kommer nemlig herfra.
Rødovre Kommune ligger med godt 400 kr. under Ishøj og skal modtage 1.436 kr. pr. indbygger samlet set. Her står udligningen vedr. indvandrere for 532 kr. pr. indbygger, og selskabsskatten står for 897 kr.
Ser man blot på dækningsafgiften, skal Herlev Kommune af med mest, nemlig 54 kr. pr. indbygger, mens Fanø Kommune skal modtage mest med 14,84 kr. pr. indbygger.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.