DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Aarhus indgår aftale om corona-honorar

15 ansatte, især sosuer, får 25.000 kr. om året for at stå til rådighed. Første aftale af sin art.

AARHUS: Et nyt covid-19-beredskab i Aarhus betyder, at 15 ansatte vil blive belønnet med 25.070 kr. årligt for at stå til rådighed for, hvad der måtte komme af akutte coronaopgaver.

Belønningen er en del af nye beredskabsaftaler, som kommunen har indgået med FOA, Dansk Sygeplejeråd og flere andre fagforbund, fortæller Vibeke Sjøgreen, HR-chef i Sundhed og Omsorg.

Det er primært sosuer, som indgår i det nye, tværgående covid-19-beredskab, og de skal stå til rådighed, hvis der opstår et behov på af kommunens arbejdspladser, fx hvis der pludselig er mange smittede medarbejdere på et plejehjem.

Supplement til flyverkorps

- Vi håber aldrig, vi får brug for beredskabet, men nu er vi på forkant, hvis der pludselig opstår et behov. Vi har i forvejen et flyverkorps med vikarer, og vi kan også trække på private vikarbureauer, så dette er en ekstra sikkerhed, siger hun.

Ifølge FOA er aftalen i Aarhus den første kommunale beredskabsaftale i landet. Fagforbundet håber, at flere kommer til.

- Når man står til rådighed, skal man aflønnes, og jeg vil anbefale andre kommuner til at lave en lignende aftale, så det er klart, hvad aftalen er, hvis det kommer dertil, siger Torben Hollmann, formand for social- og sundhedssektoren i FOA, til Fagbladet FOA.

De 25.070 kr. om året udbetales pr. påbegyndt måned, og derudover udløser det 1.500 kr. i ulempetillæg, hver gang man træder ind og ud af aktiv tjeneste i beredskabet.