Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg og Hjørring går sammen om bæredygtigt erhvervsnetværk

Netværket Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark får bevilliget støtte fra EU's Regionalfond
27. JAN 2012 8.23

AALBORG / HJØRRING: Aalborg og Hjørring Kommune har taget konsekvensen af situationen med globale klimaforandringer og har, i samarbejde med kommunernes erhvervscentre samt Aalborg Universitet og Energi Nord, startet projektet 'Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark' (NBEN).

Netværket har til formål at styrke virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne og kompetencer til at udvikle nye, miljørigtige produkter og produktionsmetoder. Miljøstrategier, konkrete indsatser på virksomhederne og erfaringsudvekslinger danner rammen for virksomhedernes arbejde med bæredygtig udvikling. Netværket giver de deltagende virksomheder en enestående chance for at forbedre klima- og miljøpræsentation og samtidig forbedre konkurrenceevnen. Projektet er således et konkret eksempel på fremme af en grøn vækst.

EU's Regionalfonds støtte på 3,3 mio. kr. er bevilliget, idet NBEN lever op til fondens krav om innovation, vidensdeling og samspil mellem virksomheder. Flere gange om året afholdes netværksmøder hos en virksomhed i netværket, hvor idéer, erfaringer og perspektiver deles selv på tværs af brancher.

Fibertex A/S, som har været tilknyttet NBEN siden projektets start, beskriver tiltaget således:

- Deltagelsen i netværket er en rigtig god mulighed for at få inspiration til det arbejde, som vi laver på miljøområdet og har gjort i mange år.
Virksomheden deler deres erfaringer sammen med en række andre virksomheder. Blandt disse kan nævnes Siemens Windpower A/S, Aalborg Havn A/S og Gabriel A/S.

Støtten fra EU's Regionalfond skal anvendes til udvidelse af NBEN, således at flere virksomheder bliver en del af netværket i fremtiden. Støtten åbner bl.a. op for muligheder omkring tilkøb af højt specialiserede konsulenter inden for emner såsom kompetenceudvikling, produktions- og produktudvikling, innovation samt kommunikation. Visionen er således, at NBEN udvides og professionaliseres, og støtten fra EU's Regional Fond er et stort skridt imod dette mål.

lcl