Varm velkomst til Fru Hansen

Varm velkomst til Fru Hansen

Koordinatorer i Horsens Kommune sikrer, at alt er klar, når patienten udskrives - og modvirker unødvendige liggedage
3. FEB 2011 9.17

Af journalist Vibeke Juul

HORSENS: Alt er klar, når Fru Hansen kommer hjem fra sygehuset med en ny hofte. Det vil Ulla Steglich-Petersen og Britt Overgaard fra Myndighedsafdelingen i Horsens Kommune sørge for.

De to er startet i job som udskrivelses-koordinatorer, og deres opgave er at sikre, at aftale om hjemmehjælp, anskaffelse af hjælpemidler m.m. er på plads, når Fru Hansen - og alle de andre indlagte patienter på Regionshospitalet Horsens og Brædstrup - udskrives, oplyser kommunen.

- De to udskrivelses-koordinatorer vil hver formiddag være fysisk tilstede på Regionshospitalet Horsens. Den nære kontakt med patienterne under indlæggelsen skal blandt andet forhindre, at borgerne får unødvendige liggedage.

- Samtidig skal ordningen sikre et optimalt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere som læger, fysio- og ergoterapeuter m.fl., fortæller Inger Buhl Foged, der er leder af Myndighedsafdelingen.

Og det er ikke kun borgerne, der kan glæde sig over et hurtigere og lettere udskrivningsforløb. Også hospitalets personale er meget positive over for ordningen, fortæller Ulla Steglich-Petersen og Britt Overgaard:

- Tidligere varetog 12 visitatorer planlægningen af udskrivelser fra hospitalerne. Nu er vi kun to koordinatorer, som er tilknyttet hver vores afdelinger. Målet er at sikre helhed i udskrivningsforløbet og dermed skabe større tryghed for borgerne.

De nye koordinatorfunktioner er oprettet i forbindelse med budgetforliget for 2011, hvor Myndighedsafdelingen grundet besparelser skulle effektivisere og tænke opgaveløsningen ind i andre sammenhænge.


De to udskrivelses-koordinatorer Ulla Steglich-Petersen (t.v.) og Britt Overgaard sørger for, at alt er klar, når patienterne udskrives fra sygehuset. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt