100 meter ny bro til københavnerne

100 meter ny bro til københavnerne

Nu åbner Teglværksbroen til glæde for københavnerne, der nu lettere kan komme frem og tilbage mellem Sluseholmen og Teglholmen både i bil, bus, på cykel og til fods
25. JAN 2011 11.22

KØBENHAVN: Det første spadestik til den godt 100 meter lange bro blev taget i januar 2010, og på trods af to hårde vinterperioder kan københavnerne allerede nu tage den nye bro i brug. Broen er finansieret af kommunen og de private grundejere. 

Broen sikrer også en hurtig og tryg vej for skolebørn og forældre på den nye Sydhavn Skole, der efter planen åbner i august 2012, og svømmeglade københavnere vil også lettere kunne komme til havnebadet ved Sluseholmen.

Teglværksbroen bliver også en del af et grønt stisystem langs havnen. På selve Teglholmen bliver der desuden lavet en promenade og en central plads og det østlige hjørne udvikles med kanaler og broer efter samme princip som på Sluseholmen.

I budgettet for 2011 har Københavns Kommune afsat yderligere 60 mio. kr. til byudviklingen i Sydhavnen. Det bringer de samlede kommunale investeringer op på 550 mio. kr. Kommunens investeringer falder primært i kommunale kerneydelser som daginstitutioner, skoler og infrastruktur.

Det skal gøre området attraktivt for virksomheder og beboere og hjælpe til at trække den private byudvikling i gang efter krisen.

Københavns Kommune har i forbindelse med indvielsen af Teglværksbroen lavet en udstilling over de kommende projekter i Sydhavnen. Udstillingen kan ses fra den 22. januar til den 7. februar ved broen på Teglholmssiden.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt