Dagplejer-fyring kostede 200.000 kr.

Dagplejer-fyring kostede 200.000 kr.

En dagplejer har nu fået 200.000 kroner i godtgørelse fra sin kommune, fordi den har fyret hende på grund af alder
25. JAN 2011 8.54

Dagplejeren havde benyttet sig af en overenskomstmæssig ret til at sige nej til at modtage børn i gæstedagpleje, efter at hun fylder 58 år. Hun blev herefter sagt op, og kommunen begrundede det bl.a. med, at det ville give problemer, at hun ikke kunne have gæstebørn, oplyser Kristelig Fagbevægelse.

Som hendes fagforening bad Kristelig Fagbevægelse om en nærmere redegørelse for opsigelsen og fik oplyst flere grunde, heriblandt dagplejerens alder. Det førte til en klage til Ligebehandlingsnævnet over, at opsigelsen er i strid med forskelsbehandlingsloven.

Nævnet har nu givet Kristelig Fagbevægelse ret og skriver i sin afgørelse, at de har 'navnlig lagt vægt på, at kriteriet alder er nævnt som et af flere kriterier for vurderingen af, hvem der skulle opsiges. Alderskriteriet indgik dermed i beslutningsgrundlaget.'

Desuden skriver Ligebehandlingsnævnet, at det er indirekte forskelsbehandling på grund af alder, når der er blevet lagt vægt på, at dagplejeren ikke kunne modtage gæstebørn, da det var en aldersbetinget ret at sige nej til gæstebørn.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt