Rift om at blive elbil-testkører i Aalborg

Rift om at blive elbil-testkører i Aalborg

I dag åbnede Aalborg Kommune muligheden for at melde sig som testkører af én af de 10 elbiler, kommunen vil teste - 1.400 aalborgensere har allerede meldt sig

AALBORG: Siden nyheden om at ChoosEV og Aalborg Kommune ville teste 10 elbiler på borgerne i Aalborg, har der været enorm interesse for at høre mere om projektet, og måske især for at blive udvalgt til testkører. Over 1.400 personer har allerede skrevet sig på en liste over interesserede, men først fra i dag mandag er projektet 'TestEnElbil' åbnet op for egentlig tilmelding.

Alle borgere i Aalborg Kommune, der har kørekort og lyst til at være med til at teste en elbil, har mulighed for at søge om at blive udvalgt til projektet. For at få et bredt udsnit af erfaringer vil testpanelet blive sammensat af forskellige typer - børnefamilier, par og enlige.

De 80 testkørere, der bliver udvalgt til at deltage på et tidspunkt i løbet af den toårige projektperiode, får stillet en elbil til rådighed i tre måneder, og eneste modydelse er, at de skal fortælle om deres erfaringer. Elbilen stilles gratis til rådighed, og projektet installerer et særligt stik til opladning af bilen. Det eneste, testfamilierne selv skal betale, er den strøm, bilen bruger. Da en elbil kun bruger for ca. 30 øre pr. kilometer, er det en begrænset udgift.

De første 10 testkørere får bilen til rådighed fra 5. marts 2011. Herefter går bilerne videre til 10 nye testkørere hver tredje måned indtil foråret 2013.

Formålet med TestEnElbil projektet er at indsamle erfaringer med, hvordan elbilerne vil fungere i dagligdagen for helt almindelige borgere.

TestEnElbil.dk projektet styres af ChoosEV, og gennemføres i Aalborg delvist ved hjælp af medfinansiering fra Aalborg Kommunes ARCHIMEDES projekt.

Det første større forsøg med elbiler er igangsat i Høje-Taastrup, hvor 10 testpiloter satte sig bag rattet i december sidste år. Aalborg er således den anden kommune, der får elbilerne på vejene, men den første, hvor fabriksfremstillede elbiler testes.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt