Horsens holder hof for frivillige

Det Folkelige Forum inviterer til nytænkning af det frivillige arbejde i Horsens Kommune
21. JAN 2011 8.48

HORSENS: 2011 er udnævnt til Europæisk år for frivilligt arbejde. I Horsens Kommune markerer Det Folkelige Forum frivillighedsåret ved at invitere til døgnseminar om det frivillige, sociale og sundhedsfremmende engagement.

Fokus bliver nytænkning af det frivillige arbejde i lige præcis Horsens Kommune.

Døgnseminaret finder sted fredag og lørdag den 21. og 22. januar i Vingsted Centret.

På seminaret vil Jane Brokholm, projektleder for 'Projekt frivillig' i Region Midt holde oplæg om Unge som frivillige. Der vil også være workshops med temaerne 'Hvad er potentialet for frivilligheden som supplement til den offentlige velfærd?' og 'Unge og udlændinge som nye frivillige - Hvad er potentialet og hvordan kommer vi videre?'

Derudover er Charlotte Juhl Andersen (S), formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice i Horsens Kommune, blandt oplægsholderne:

- I Horsens Kommune er hvert år et frivillighedsår for nu at sætte det lidt på spidsen. I over 20 år har vi - ikke mindst som Sund By - prioriteret den frivillige verden højt, og 2011 bliver også et år med masser af nytænkning. Vi udarbejder for øjeblikket en sundhedspolitik for Horsens Kommune, hvor samarbejdet med den frivillige verden kommer til at spille en stor rolle, og vi er også i gang med at lave en ny frivillighedspolitik, siger Charlotte Juhl Andersen.

En af de frivillige, Karin Jensen, har i otte år været sekretær i Foreningen for Førtidspensionister. Det frivillige arbejde med blandt andet at arrangere møder og udflugter er gået hende i blodet, som hun udtrykker det:

- Vi har en god forening med 47 medlemmer, og medlemstallet er stigende. Selv kunne jeg ikke undvære det frivillige arbejde som sekretær. Og så er det tilfredsstillende at få feedback fra medlemmerne om, at foreningen er et hyggeligt sted at komme, hvor kammeratskabet er i højsædet, fortæller hun.

Horsens Sund By arrangerer døgnseminaret.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt