Kulturaftale mellem jyske kommuner og kulturministeren

Kulturaftale mellem jyske kommuner og kulturministeren

Kulturaftalen har tre indsatsområder - talentudvikling af børn og unge, formidling, oplevelse og udøvelse af kunst og kultur samt internationale netværk

Kulturministeren har indgået en ny kulturaftale for 2011-2014 med seks kommuner i Midt- og Vestjylland - Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer.

- Det er en stor glæde og meget tilfredsstillende, at det er lykkedes at få en ny fire-årig aftale på plads. Vi glæder os til at realisere det spændende indhold og til at fortsætte og udvikle samarbejdet på tværs af kommunegrænserne og med kulturministeriet, siger formand for den politiske styregruppe for kulturaftalen, Johs. Poulsen (R), Herning.

Kulturaftalens vision er at fastholde den høje kvalitet i vores kulturtilbud og kulturliv og derved styrke den kulturelle udvikling i hele kulturregionen. Det sker ved samarbejde, engagement og udsyn.

Kulturaftalen omfatter bl.a. statslige og fælles kommunale tilskud til otte store tværkommunale projekter. Projekterne har hjemme i én af de seks kommuner, men henvender sig alle til børn og unge eller til voksne borgere og kulturudøvere i kommunerne generelt.

Projekterne omfatter kompetenceudvikling af frivillige på museums- og musikområdet, sangundervisning i folkeskoler, en kunstbus for børn, masterclass-projekter for unge talenter, et kunstprojekt med samtidskunst i landsbyer, en kulturfestival, arkæologiske undersøgelser set fra luften og en kunst- og kulturklub for børn.

 

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt