Bedre dialog skal sikre flere kommunale udbud

Ny rapport gør det nu tydeligere, hvad kommuner og virksomheder må tale om i forbindelse med et udbud. Dermed skulle det blive mindre kompliceret, fordi parterne nu tør tale sammen
24. JUN 2010 7.34

Regeringens Udbudsråd har - her kort efter at der er indgået aftale mellem kommunerne og regeringen om øget udbud - lavet en rapport om, hvor meget offentlige myndigheder og virksomheder må tale med hinanden under selve udbudsforløbet.

- Rapporten er et udmærket værktøj. Virksomhederne får at vide, hvad kommunerne må spørge om, og hvad de selv kan spørge om. For at være på den sikre side har nogle kommuner klappet i som østers, men ofte er det uproblematisk, hvis eksempelvis en håndværksmester vil vide, hvordan en formulering om materialer skal forstås, og om han kan tage et bestemt forbehold i sit tilbud. Det siger chefanalytiker Mads Engberg, der er Håndværksrådets repræsentant i Udbudsrådet, til ErhvervsBladet.

Rapporten 'Grænserne for dialog ved udbud' bliver offentliggjort senere torsdag. I den nyligt indgåede økonomiske aftale mellem KL og regeringen skal kommunerne nå op på 26,5 procent udbud af budgetterne - over fem år skal det øges til 31,5 procent.

mou