Fleksjobbere profilerer sig over for virksomheder

Jobcenter Egedal har iværksat en meget personlig kampagne, hvor ledige fleksjobbere står frem og fortæller om deres kompetencer
11. MAR 2010 16.00

EGEDAL: Profilerne sendes ud til 650 lokale virksomheder, der får tilbud om en kompetent fleksjobber med løntilskud.

'Vi står klar til et fleksjob i Egedal'.

Sådan lyder det fra Vibeke, Jesper, Susanne og 11 andre ledige fleksjobbere i en ny profilkampagne 'Flere i fleksjob' fra Jobcenter Egedal i Nordsjælland. Det skriver kommunen.

Eksempelvis er Vibeke på 53 år allround inden for kontor og reception. Hun har kroniske smerter fra piskesmæld, rygskader og gigt, men det forhindrer hende ikke i at tage fat på opgaverne.

- Jeg vil gerne bestille noget og er ikke bange for at give et ekstra nap med i hverdagen, faktisk melder jeg mig kun syg af samme årsager som alle andre, nemlig influenza og den slags, forklarer Vibeke.

Fleksible og kompetente mennesker
Kampagnen er målrettet 650 lokale virksomheder og sat i gang, fordi finanskrisen har fået ledigheden blandt fleksjobbere til at stige markant. Virksomhederne får tilbud om at ansætte en kompetent og fleksibel medarbejder med løntilskud.

- Vi vil gerne gøre op med myten om, at fleksjobbere er en belastning, fordi der skal tages særlige hensyn til begrænsninger i arbejdsevnen. Vores erfaring er, at mange virksomheder er tilfredse med fleksjobberne, fordi de er fleksible og løser opgaverne på et højt fagligt niveau, bare ikke på fuld kraft i 37 timer, siger virksomhedskonsulent i Jobcenter Egedal Johnny Fleckner.

Alle ledige fleksjobbere har deltaget i et jobsøgningsforløb på Jobcenter Egedal, hvor oplægsholdere fra det private erhvervsliv og coaches har skabt gode resultater

Kampagnen er støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd.

Fakta om fleksjob
Fleksjob er en mulighed for mennesker, der ikke kan klare et job på fuld kraft.

Fleksjobbere er fleksible og fagligt kompetente, men kan måske kun arbejde i 20-25 timer, hvis der bliver taget særlige hensyn eksempelvis arbejdsstillinger og tunge løft.

Den ansatte får som minimum overenskomstmæssig løn for fuld tid, men arbejdsgiveren får typisk refunderet halvdelen eller to tredjedel af lønudgiften.

Virksomheden kan booke en konsulent i Jobcenter Egedal, der kan fortælle om fleksjobordningen.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt