Christian H. Hansens 'Fokus' er halvt rødt og halvt blåt

Ex-DF'eren er gået solo med sit eget økologiske dyrevelfærdsparti, der også har fokus på skævvridningen mellem land og by
10. MAR 2010 15.02

Af Thomas Jensen

FOLKETINGET: Der var masser af spotlys på Christian H. Hansen i lokalet på Christiansborg, da han i dag klokken 14.00 offentliggjorde sit nye Fokus-parti. Med sig havde han tre politiske venner, der flankerede partistifteren under de to Fokus-bannere.

- Først må jeg komme med en undskyldning. Jeg har den sidste halvanden måneds tid arbejdet med projektet, men jeg har lært på Christiansborg, at man først kommer med noget stort i sidste øjeblik.

Og for at stoppe spekulationer, så annoncerede partistifteren, partiet er borgerligt, og han vil støtte Lars Løkke Rasmussen - også efter valget. Han betegnede sig selv som 'halvt rød' og 'halvt blå'.

Første punkt, Christian H. Hansen tog fat på på pressemødet, var dyrevelfærden. Den skulle nu for alvor på den politiske dagsorden.  

- Der skal oprettes et dyreværnspoliti, og der skal være en strengere lovgivning på området, sagde han.

Christian H. Hansens har i mange år markeret sig med dyrevelfærd i Folketinget. Han har kæmpet hårdt imod dyreforsøg, ulovlig import af dyr, rituelle slagtninger og dyrsex. Han har også hjemmesiden dyrenesstemme.dk.

Nej til sodomi og kommerciel hvalfangst var to mærkesager for partistifteren på området.

Balance
Partiprogrammet for partiet Fokus hedder 'Balance'. Det skal forstås som  balance mellem forskellige samfundområder - derunder dyr og fødevarer.

- Økologi skal være for Danmark, hvad Lurpak-eventyret var for Danmark i sin tid, da det kom frem. Vi er ikke hippier. Vi tager det alvorligt. Borgerlige bliver også syge af salmonella, sagde han.

- På restauranterne skal man også på menukortet operere med smileys.

Regionerne skal afskaffes
- Vi ønsker flere varme hænder på hospitalerne, i psykiatrien, i ældreplejen og i den sociale indsats. I dag er alt for mange hænder kolde, som primært er beskæftiget med administration og bureaukrati.

- Det er forfærdeligt først at se en regionsformand på tv fortælle, der ikke er penge nok, og derefter en minister fortælle, at det er regionernes ansvar. Derfor skal regionerne afskaffes og sygehusvæsenet ind under staten.

Timeout på integrationen
Han forlod DF i protest mod partiets linje i klima- og miljødebatten. Desuden gik partiet for meget op i burkaer, mens Danmark var ramt af den økonomiske krise, mente han. 

- Det er tid til en timeout på integrationsområdet, der skal fokus på de økonomiske problemer og klimaet. Vi skal bruge indvandrernes ressourcer og få glæde af hinanden.

Skævvridning mellem by og land
Det var vigtigt for Christian H. Hansen at pointere, at der er en skævvridning mellem by og yderområder.

- At der skal ryddes et stort skovområde for at gøre plads til et testcenter er vanvittigt. Vi skal ikke smadre naturen. Danmark skal være kendt for det grønne. Det vil også være med til at trække turister til landet, mente han.

- Med kommunalreformen er der sket en skævvridning af Danmark mellem land og by bl.a. på sygehusområdet. 

www.partietfokus.dk 


Foto: May-Britt Grundahl Hansen

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt